Luksus
Laipni lūdzu forumā "Luksus"
Lūdzu REĢISTRĒJIES vai IELOGOJIES!
Luksus
Laipni lūdzu forumā "Luksus"
Lūdzu REĢISTRĒJIES vai IELOGOJIES!
Luksus
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Luksus

Daudzas lietas kas varētu interesēt daudzus.
 
SatursPortalGalleryLatest imagesMeklētReģistrētiesIeiet

 

 Mārutku pagatavošanas recepte

Go down 
AutorsZiņojums
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 262
Join date : 08.03.12
Age : 61
Dzīvesvieta : Talsi

Mārutku pagatavošanas recepte Empty
PostTēma: Mārutku pagatavošanas recepte   Mārutku pagatavošanas recepte Icon_minitimeOtrdiena Novembris 13, 2012 7:45 am


Mārrutku un etiķa mērce

Nomazgātus un notīrītus mārrutkus sarīvē uz dārzeņu rīves, pēc tam mārrutkus nedaudz pakapā ar nazi, ieliek traukā, pārlej ar verdošu ūdeni, aiztaisa trauku ar vāku. Kad mārrutki atdziest, pieliek etiķi, sāli un cukuru un samaisa.

Mērci pasniedz pie aukstiem un karstiem zivju un gaļas ēdieniem.

300 g mārrutku (sakņu), 250 g 9% etiķa, 450 g ūdens, 2 tējkarotes smalkā cukura un 2 tējkarotes sāls.

Mārrutku un biešu mērce

Mērci pagatavo, kā aprakstīts iepriekš, tikai vēl pievieno izvārītu uz smalkās dārzeņu rīves sarīvētu bieti.

Šādu mērci pasniedz pie gaļas un zivju galertiem, aukstiem dārzeņiem, speķa, ceptas cūkgaļas.

300 g mārrutku (sakņu), 200 g biešu, 250 g 9% etiķa, 450 g ūdens, 2 tējkarotes smalkā cukura un 2 tējkarotes sāls.

Mārrutku un skāba krējuma mērce

Sagatavotos un sasmalcinātos mārrutkus samaisa ar skābu krējumu, pieliek sāli, cukuru un samaisa.
Mērci pasniedz pie vārītas un aukstas cūkgaļas un galerta, kā arī aukstas zivs.

300 g mārrutku (saknes), 700 g skāba krējuma, l½ tējkarotes smalkā cukura un llJ2 tējkarotes sāls.

Sviests ar mārrutkiem

Sviestu saputo un samaisa ar sīki sarīvētiem mārrutkiem. Iegūto masu smērē uz maizes. 200 g sviesta, 50 g sarīvētu mārrutku.

Mārrutki ar āboliem

Uz smalkās dārzeņu rīves sarīvē mārrutkus, bet rupjās — svaigus ābolus. Visu samaisa.

Galdā pasniedz kā izsmalcinātu piedevu pie gaļas un putnu gaļas.

50 g sarīvētu mārrutku, 2 lieli āboli.

Atpakaļ uz augšu Go down
https://luksus.latvianforum.net
 
Mārutku pagatavošanas recepte
Atpakaļ uz augšu 
Lapa 1 no 1

Permissions in this forum:Jūs nevarat atbildēt tematos šajā forumā
Luksus :: Mizkaste :: Citas tēmas-
Pāriet uz: